【簡単ふわふわ♡】米粉の抹茶マフィン作り方|卵なしバターなしお菓子 How to make gluten-free matcha muffins

■米粉抹茶マフィン 材料 6個分
使用したマフィン型:https://amzn.to/3YpPKCf
米粉:150g
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アーモンドパウダー:50g
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ベーキングパウダー:小さじ1と1/2
抹茶:大さじ1
無調整豆乳:100g
油:70g
砂糖:40g
ゆであずき:150g
桜の花の塩漬け:6個

▼米粉は「吸水率の低い」タイプを使用しましょう
「米粉の選び方」はこちらをチェック
https://ecocorolife.com/komeko-erabikata/
▼「米粉のお菓子が餅のようになる原因」は?
https://ecocorolife.com/komeko-mochi/

上手に作るポイント💡
・豆乳と油はもったりクリーム状に乳化するまでしっかり混ぜましょう
・ゆで小豆を加えたら、潰れないよう混ぜすぎに気をつけましょう

[Rice flour blueberry muffin recipe]
■ Materials For 6 muffin types
Rice flour:150 g
Almond powder:50g
Baking powder:1 and 1/2 teaspoon
Soy milk:100g
Oil:70g
Sugar:40g
boiled sweet red beans: 150g
matcha(green tea):1tbsp
Salted cherry blossoms

■ Points to make well 💡
・ Thoroughly mix the soy milk and oil until emulsified into a creamy consistency.
・After adding the boiled sweet red beans, be careful not to mix too much so that they do not collapse.

■作り方
動画の字幕設定CCをオンにすると、作り方の説明がご覧いただけます。
How to make
If you turn on the video subtitle setting CC, you can see the explanation of how to make it.

🎥チャプター Chapter
0:00 オープニング Opening
0:25 計量する Weigh
1:00 生地を作る Make the dough
2:30 焼く bake

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