おーちゃんが大好きなかぼちゃクッキーのレシピの覚え書きです。分量はアバウトで大丈夫、かぼちゃの水分量により水や粉の量を適当に調節しています。レシピはいろいろなサイトを参考にアレンジしました。
It’s Ohjiro’s favorite pumpkin cookies recipe just for my memo. The quantity doesn’t have to be precise, adjust the water and flour depending on how much water the pumpkin has. I referred to many recipes online and arranged them.
◆材料◆
かぼちゃ(ゆでて皮を除きつぶす) :40g
サラダ油:10g
水 Water :10g
薄力粉 Flour:50g
◆作り方 ◆
1) 全ての材料を混ぜて天板の上で成形する
*私は麺棒で伸ばしてナイフで格子状に切り目を入れてます
*なるべく薄くするとカリっと仕上がります
2) 170度に余熱したオーブンで約15分焼く
3) 焼きが足りなければ追加で少しずつ焼きます。焦がさないように注意
◆Ingredients◆
Mashed pumpkin: 40g
Salad oil: 10g
Water: 10g
Flour: 50g
◆Directions◆
1)Mix all ingredients and make shape on a baking tray.
*Flatten the dough with a rolling pin, cut it into cubes.
*Try to make it thinner, it will be crispier.
2)Preheat oven 170C, bake the dough for 15 minutes.
3)If it’s undercooked, bake a little more. Be careful not to burn.
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こんばんは。
手作りクッキー🍪美味しく出来ましたね。
おーちゃん、美味しそうに食べますね(≧▽≦)
概要欄に書いて有るので作ります(◍•ᴗ•◍)❤
Beatiful doggie eating snack thanks for sharing