#料理 #レシピ #作り方
#327 チョコパウンドケーキ
【材料:パウンド型 縦20cm 横9cm 高6cm】
スイートチョコ 50g (湯煎で溶かす)
チョコチップ 40g
ミックスナッツ 40〜50g(無塩)
無塩バター 100g (常温に戻しておく)
たまご 2個
きび糖 70g
強力粉 35g
薄力粉 35g
アーモンドプードル 30g
ココアパウダー 10g
ベーキングパウダー 2g
ラム酒 大さじ2
【作り方】
1.チョコを細かくする(溶けやすいです)
2.チョコを湯煎にかける
3.ナッツを細かくする
4.生地を作る
①たまごを溶く
②ボウルにバターを入れて 白っぽくなるまで混ぜる
③きび糖を加えて混ぜる
④たまごを4〜5回に分けて入れて混ぜる
⑤別のボウルで粉を合わせる
⑥ザルで振るう
⑦最初のボウルに粉を3〜4回に分けて入れ混ぜる
⑧スイートチョコを溶かす
⑨ラム酒を加えて混ぜる
⑩最初のボウルにチョコを加えて混ぜる
11.ナッツを加える
12.チョコチップを加える
5.焼く
①型に生地を入れる
②平にならす
③170℃のオーブンで40分焼く
④20分経ったら包丁で表面に切り込みを入れる
⑤粗熱をとって冷蔵庫で一晩寝かしてから切る
#Cooking #Recipe #How to make
#327 Chocolate pound cake
[Ingredients: Pound cake pan, 20cm length, 9cm width, 6cm height]
Sweet chocolate, 50g (melt in a hot water bath)
Chocolate chips, 40g
Mixed nuts, 40-50g (unsalted)
Unsalted butter, 100g (return to room temperature)
Eggs, 2
Cane sugar, 70g
Strong flour, 35g
Weak flour, 35g
Almond powder, 30g
Cocoa powder, 10g
Baking powder, 2g
Rum, 2 tablespoons
[How to make]
1. Chop the chocolate into small pieces (it melts easily)
2. Place the chocolate in a hot water bath
3. Chop the nuts into small pieces
4. Make the dough
① Melt the eggs
② Put the butter in a bowl Mix until whitish
③ Add cane sugar and mix
④ Add eggs in 4-5 batches and mix
⑤ Combine flour in another bowl
⑥ Sift through a colander
⑦ Add flour to the first bowl in 3-4 batches and mix
⑧ Melt sweet chocolate
⑨ Add rum and mix
⑩ Add chocolate to the first bowl and mix
11. Add nuts
12. Add chocolate chips
5. Bake
① Put dough into mold
② Flatten
③ Bake in 170℃ oven for 40 minutes
④ After 20 minutes, make cuts on the surface with a knife
⑤ Let cool and leave in the refrigerator overnight before cutting
Edit : Apple Final Cut Pro X
BGM : Artlist
instgram : https://www.instagram.com/prunus003/