夏のお供にコーヒーゼリー!!
コーヒーゼリーだけでも、パンナコッタだけでも美味しいです。
お菓子作りのコツは、良く見ることが一番です。
何度も何度も見て掴んでいただけたら幸いです。
【レシピ】
上段<コーヒーゼリー>
水 200g
グラニュー糖 27g
コーヒー 5g
板ゼラチン 5g
生クリーム 少々
スポンジ 少々
1.板ゼラチンを水で戻してよく絞る
2.鍋に水とグラニュー糖を入れ火にかけグラニュー糖が溶けて温まったら降ろす
3.戻した板ゼラチンを入れ溶かしコーヒーも入れる
4.容器に入れて冷蔵庫で固める
下段<コーヒーパンナコッタ>
生クリーム35% 120g
牛乳 60g
グラニュー糖 20g
板ゼラチン 2g
コーヒー 1.2g
1.板ゼラチンを水で戻してよく絞る
2.生クリームと牛乳とグラニュー糖を鍋に入れ火にかけグラニュー糖が溶けたら降ろす
3.戻した板ゼラチンを溶かしコーヒーも入れる
4.カップに分け入れ冷蔵庫で固める
<ビスキュイキュイエール>
卵白 40g
グラニュー糖 25g
卵黄 20g
薄力粉 30g
粉糖 適量
コーヒー 適量
裏に塗るチョコ 適量
1.卵白とグラニュー糖の3分の1を入れミキサーにかけて白く泡が立ち上がってきたら残りのグラニュー糖を少しずつ入れてしまう
2.卵黄を入れ均一に混ぜる
3.ミキサーを止めて薄力粉を散らすようにヘラで混ぜる
4.絞り袋に入れて丸口金で絞り粉糖を振ってコーヒーをパラパラ乗せる
5.180℃のオーブンで10分焼く
<組み立て>
1.パンナコッタの上に6cm丸スポンジ1枚入れる
2.立てた生クリームを絞る
3.コーヒーゼリーをスプーンですくって盛る
4.立てた生クリームを絞りビスキュイを乗せる
Coffee jelly for summer!
Coffee jelly alone or panna cotta alone is delicious.
The best way to learn how to make sweets is to look closely.
I hope you can grasp it by watching it over and over again.
Recipe
Top row Coffee jelly
200 g water
27g granulated sugar
5 g coffee
5 g of gelatin
A pinch of cream
Sponge
1. Reconstitute the gelatin and squeeze well.
2. Pour water and granulated sugar into a saucepan and heat until the granulated sugar is dissolved.
3. Dissolve the gelatin in the water and add the coffee.
4. Place in a container and refrigerate until firm.
Lower level Coffee Panna Cotta
35% whipping cream 120g
60g milk
20 g granulated sugar
2 g of gelatin
1.2g coffee
1. Reconstitute the gelatin and squeeze well.
2. Put the cream, milk and granulated sugar in a saucepan, heat, and when the granulated sugar dissolves, lower the pan.
3. Dissolve the gelatin and add the coffee.
Divide into cups and refrigerate until set.
Biscuit cuirée
40 g egg white
25 g granulated sugar
20 g egg yolk
30 g flour
Sugar powder to taste
coffee to taste
Chocolate for the back side
1. Beat the egg whites with one-third of the granulated sugar using a mixer until the mixture is white and foamy, then gradually add the remaining granulated sugar.
2. Add the egg yolks and mix evenly.
3. Stop the mixer and mix with a spatula to sprinkle the flour.
4. Put the mixture into a bag, squeeze it with a round tip, sprinkle with powdered sugar, and sprinkle with coffee.
5. Bake in the oven at 180℃ for 10 minutes.
Assembling
1. Place a 6cm round sponge on top of the panna cotta. 2.
2. Squeeze the whipped cream.
3. Spoon coffee jelly on top.
4. Squeeze the whipped cream and put the biscuit on top.
ご視聴頂き、有難うございます。
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