【炊飯器で材料4つ】赤飯の桜餅の作り方♪みんな笑顔になるよ😁#桜餅 #shorts

桜の葉のフレッシュな香りと、優しい甘さのバランスがとてもよくて、モッチモチの美味しい桜もちです。春のお茶請けに作ってみようね。
もち米で簡単に作れる桜もちの紹介だよ。
熱いうちに潰して、柔らかくもちもちした赤飯の桜もちが出来るよ。

下記より、丁寧な動画をご覧になれます

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#shorts #桜餅 #赤飯の桜餅 #和菓子

【動画目次】
00:00 作業工程
00:19 公園の桜の枝先の葉を洗って、塩の入ったお湯に30秒茹で、冷水に入れてね。
01:22 桜の葉の水気を取り、タッパに塩、葉を交互に入れ、重石をして、4日程冷蔵庫に入れてね。
03:02 炊飯器にもち米一合、砂糖12g、茹で小豆100gを入れ炊くよ。
04:02 桜の葉を水に30分程さらし、塩抜きをし水気を取り、粒あんを、20gで8個丸めてね。
06:09 赤飯が炊き上がったら、混ぜて蒸気を飛ばし、軽く潰して粘りをだすんだよ。
06:54 赤飯を、8個を40gで丸めてね。
08:00 赤飯を小皿のように拡げ、粒あんを載せ、下から包み込むようにして丸て、桜の葉を挟んで完成だよ。

こんにちは。こんばんは! mari‐kitchen です。

【赤飯の桜餅の作り方】

『材料』8個分
もち米(又はうるち米)…一合(150g)
茹で小豆(又は赤飯の素)…100g
粒あん…160g
桜の葉(八重桜・公園の桜の葉)…8枚
砂糖…12g

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[4 ingredients in a rice cooker] How to make red rice sakuramochi! It’s easy, but everyone will be happy and smile

The fresh scent of cherry blossom leaves and the gentle sweetness are very well balanced, making it a chewy and delicious cherry blossom mochi. Let’s make it for spring tea.
This is an introduction to sakura mochi, which is easy to make with glutinous rice.
Mash it while it’s still hot to make a soft, chewy sekihan sakura mochi.

You can watch the detailed video below

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#shorts #sakuramochi #sakuramochi of sekihan #Japanese sweets

[Video table of contents]
00:00 work process
00:19 Wash the leaves of the cherry blossoms in the park, boil them in salted water for 30 seconds, and put them in cold water.
01:22 Drain the cherry leaves, put salt and leaves alternately in a container, weight them down, and put them in the refrigerator for four days.
03:02 Put 1 cup of glutinous rice, 12g of sugar, and 100g of boiled adzuki beans in a rice cooker and cook.
04:02 Soak the cherry leaves in water for about 30 minutes to remove the salt and water.
06:09 When the sekihan is cooked, mix it to let off the steam, and mash it lightly to make it sticky.
06:54 Roll 8 pieces of sekihan into 40g balls.
08:00 Spread red rice like a small plate, put red bean paste on it, wrap it from the bottom and roll it up, put a cherry leaf in between and it’s done.

Hello. Good evening! This is mari-kitchen.

[How to make red rice sakuramochi]

“Material” 8 pieces
Glutinous rice (or non-glutinous rice)…1 go (150g)
Boiled adzuki beans (or sekihan mix)…100g
Grained red bean paste…160g
Sakura leaves (double cherry blossoms, cherry blossom leaves in the park) … 8 pieces
Sugar…12g

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Microwave 7 minutes “How to make matcha steamed bread” Easy to mix [Basic recipe]

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1 minute in the microwave [How to make a whole banana] Omelet to make on holidays! Easy & fun https://youtu.be/2bTFsTfZHKA

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