#チョコレートレシピ#チョコムースケーキ#beginnercookingfromTOKYO
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今日はオレオクッキーをボトムにして、いちごのチョコムースケーキを作りました。
チョコの甘さといちごの酸味がとっても美味しいチョコムースケーキです!
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【材料】 *12㎝
“ボトム”
・オレオ6枚
“チョコムース”
・粉ゼラチン6g
・水20g
・牛乳150g
・ダークチョコレート150g
・生クリーム150g
・いちご
・ココアパウダー
1)オレオクッキーを砕き、型に敷き詰める。(冷蔵庫でひやしておく)
2)水に粉ゼラチンを加え、ふやかしておく。
3)牛乳をレンジで2分加熱し、ゼラチンと混ぜ合わせる。
4)牛乳をチョコレートに加え、チョコレートを溶かす。
5)氷水で冷やしながら生クリームを泡立てる。
6)いちごをカットする。
7)型の側面にいちごを並べる。
8)チョコレートに泡立てた生クリームを加えて混ぜる。
9)型にチョコを流す。
10)冷蔵庫で4時間冷やす。
11)型からケーキを取り出し、ココアパウダーをふるう。
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Thank you for watching!
Today I made a strawberry chocolate mousse cake with Oreo cookies as the bottom.
The sweetness of the chocolate and the tartness of the strawberries make this chocolate mousse cake so delicious!
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【ingredients】
“Bottom”
6 Oreos. (Oreo cookie)
“Chocolate mousse”
6 g gelatin
20g water
150 g milk
150 g dark chocolate
150g heavy cream
Strawberries
Cocoa powder
*I’m using the translate function, so sorry if it’s hard to understand.
1) Crush Oreo cookies and spread them in a mold. (Chill in the refrigerator.)
2) Add gelatin to water and allow to soften.
3) Heat milk in microwave for 2 minutes and mix with gelatin.
4) Add the milk to the chocolate and melt the chocolate.
5) Whisk the cream while chilling in ice water.
6) Cut the strawberries.
7) Line the sides of the mold with strawberries.
8) Add the whipped cream to the chocolate and mix.
9) Pour the chocolate mixture into the mold.
10) Refrigerate the cake for 4 hours.
11) Remove the cake from the mold and sprinkle with cocoa powder.
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