#ドームケーキ#チョコバナナケーキ#beginnercookingfromTOKYO
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今日は、チョコバナナケーキを作りました!
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【材料】 *15㎝型
・バナナ2本
“スポンジ”
・卵1個
・グラニュー糖40g
・薄力粉20g
・ココアパウダー10g
・牛乳10g
・無塩バター5g
“クリーム”
・生クリーム300g
・グラニュー糖20g
・インスタントコーヒー2g
・チョコレート20g
*残ったクリームは別のお菓子作りで使用します。
1)ボウルに卵とグラニュー糖を入れ混ぜる。
2)湯煎にかけて人肌位になるまで温めながら混ぜる。
3)卵液を湯煎からおろし、無塩バターと牛乳を湯煎にかけておく。
4)卵液をさらに混ぜ、字が書ける位になるまで混ぜる。
5)薄力粉とココアパウダーをふるい入れ、混ぜる。
6)無塩バターと牛乳に生地を少し加えてなじませる。
7)馴染ませたものを、生地に加えて混ぜる。
8)型に生地を流し入れ、170℃で20分焼く。
9)型から取り出し、ラップをかけて、1時間ほど冷ます。
10)スポンジケーキの端1㎝をのこし、包丁で切り込みを入れる。
(底まで切らないように注意する。)
11)スプーンで生地を削り取りる。
12)削り取った生地をふるって細かくする。
13)ボウルに生クリームとグラニュー糖をいれ、氷水で冷やしながら泡立てる。
*途中でインスタントコーヒーを加える。
14)チョコレートを細かく刻み。ホイップクリームと混ぜ合わせる。
15)バナナをカットし、スポンジケーキの上に敷き詰める。
16)ホイップクリームをたっぷりとのせてドーム状になるように均す。
17)細かくしたスポンジをクリームの表面につける。
18)冷蔵庫で30分冷やして完成!
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Thank you for watching!
I made a chocolate banana cake today!
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【ingredients】 *15㎝
2 bananas
“Sponge”
1 egg
40g granulated sugar
20g cake flour
10g cocoa powder
10g milk
5 g unsalted butter
“Whipped cream”
300g whipping cream
20 g granulated sugar
2g instant coffee
20 g chocolate
*Use the remaining cream in another pastry baking.
*I’m using the translate function, so sorry if it’s hard to understand.
1) Mix eggs and granulated sugar in a bowl.
2) Heat the mixture in a boiling water bath until it reaches the temperature of human skin.
3) Remove the egg mixture from the water bath and warm a bowl of unsalted butter and milk in hot water.
4) Mix the egg mixture until the mixture is thick enough to write with.
5) Sift in the flour and cocoa powder.
6) Add a little of the batter to the unsalted butter and milk and blend.
7) Add the blended mixture to the batter and mix.
8) Pour the batter into the mold and bake at 170℃ for 20 minutes.
9)Remove from the mold, cover with plastic wrap and let cool for 1 hour.
10) Mark 1cm of the edge of the sponge cake with a knife (be careful not to cut all the way to the bottom).
(11) Scrape off the batter with a spoon.
12) Sift the scraped dough to make it fine.
13) Put the cream and granulated sugar in a bowl and whisk while chilling in ice water.
*Add instant coffee in the middle of the whisking.
14) Chop the chocolate into small pieces. Mix with whipped cream.
15) Cut the bananas and spread them on the sponge cake.
16) Spread a generous amount of whipped cream on top and even out to form a dome.
17) Sprinkle the finely chopped sponge over the surface of the cream.
18) Refrigerate for 30 minutes to finish!
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